emo

02 June 2009

Status : emo, sorang-sorang, takde kawan

ermm, entah la lately ni, knp aq slalu sgt nak emo, nak tacing, rasa sunyi..
tapi memang sunyi pun hidup di bawah bumbung rumah yang serupa takde orang ni.
aq pun tak taw ape yang sebenarnya aq mahukan, perasaan ini datang dan menusuk2 mengatakan aq sunyi. Kawan2? ermm kawan tu ad la. tapi datang time nak pinjam kereta, time susah, time nak perlukan sesuatu datanglah kawan bersama kawan kawan yang lain.
meminta dan meminta.(hanya yang berkenaan sahaja)tapi tak semua yang macam tu. ad gak kawan yang aq syg.yang rasanya tak perlu aq sebut sorang-sorang kat sini.


sahabat ? aq pun tak taw ape makna sahabat kerana aq x pernah rasa plak ad sahabat ni lain dari kawan.kerja seharian aq, bangun pagi mengadap laptop. pegi kelas balik kelas ngadap laptop balik sampai tido.tu jela yang aq buat sepanjang hari dan sepanjang tahun.da 3 tahun aq kat sini. tapi macam takde ape kenangan yang boleh aq banggakan disini.. hidup macam ni memang macam palat!.ad gf selalu bz, aq pun tak slhkn beliau sbb die ad perjuangan yang belum selesai yang perlu die lakukan demi agama bangsa dan negara. ini lah aq, duduk dan terus duduk di depan laptop yang sentiasa menemani aq sepanjang masa.Aq bukan jenis tak suke berkawan, aq suke ad kawan ad sahabat, tapi kawan -kawan aq semuanya duduk dengan hal masing masing.
macam mana ek rasa ? cuba tutup mata. dan bayangkan dalam pekan atau tempat kamu. kamu sorang jek makhluk kat situ. ape rasa?
nak kata aq ego? aq bukan lah jenis dan dari kalangan ego2 boy. tapi takde la kawan yang selalu duk ikot aq, sama-sama. pegi sana sini. berbual. dulu pernah ad sorang, tapi dah pindah la pulak. haih. sedih la jugak..

aq pun tak paam dengan diri aq sendiri sebenarnya, aq rasa kosong, takde ape.
ibdah wajib aq lakukan, tula kkdg terasa sedih pun ad. knp perasaan ini perlu ad. perasaan rasa sunyi yang amat.ditambah dengan bebanan asemen, pergolakan, presentation dan macm2 lagi. arghhh serabot!



ape perlu aq buat ?





Related Posts by Categories



4 comments:

Lun said...

ape perlu aq buat ?

bermunajatlah kpd Allah

Mr . K said...

kawan bole jd ramai....tp nk cari sahabat tu yg payah....prob!!!sume org ada masalah...kt situlah nak menilai kematangan kita dlm mghadapinya...jgn anggap apa yg berlaku kt kita sbg beban... sbnrnya dlm quran Allah sebut..."Allah tidak akan membebani sesorg melainkan sesuai dgn kesanggupannya". Bole kata hari2 kita baca ayat ni, tp x perasan kan maksdnye mcm mn....

keyrol..klu ko nak tau, aku lg besar masalh dpd ko ni...tp bila dikenang2 blk ayat quran tu...mustahil Allah nk susahkn aku...MUSTAHIL!!!

kairole said...

Mr.K : seperti yang dijangka, jawapan yang amat memuaskan hati sy sebagai pembaca.sy akan pegang ayat tu. kurang-kurang ad jugak motivasi yang sy dapat. bukan nak bukak kekurangan diri kat sini. tapi ini cara saya luahkan ape yang terpendam.

kalu disimpan takde penyelesaian tak berguna jugak.terima kasih mr.k :)

MuhD NoR AzyM said...

Jom pg surau..Dah lama ak tak gaduh2 manje dgn ko ni..haha..

Dtg ar..maghrib pun jadi la..dah nak habis blaja dah kita ni..pastu bila tah dapat jumpa lagi..huhu....:((

Post a Comment