First feedback in ebay

25 April 2009

Maen lompat-lompat bak kata member aq.So post lepas aq dah cite aq nak join ebay.
Untuk yang pertama kali nya, feedback yang aq dapat daripada slh seorang seller di ebay.so aq tunjukkan kat korang.hehe baru satu.

(klik gambar ni untuk kanta pembesaran.bagi yang blur2 tu )

Macam agak blur la kalu upload photo guna blogspot ni.oke takpe aq terangkan sket.seller tu bg feedback "excellent buyer.fast payment.thank you" haha itu je,bukan ad apa pun.Sebab ad pentingnya feedback dlm ebay ni? oke kalu korang baca kat forum pun yang pernah dgr ebay mesti taw sebab ape.jadi yang tak tahu tu.bergunanya feedback ini adalah apabila kita nak menjual nanti."confident" daripada buyer terutamanya adalah amat penting jika kita nak meyakinkan pembeli bahawa kita benar-benar serius dalam urusan jual beli di ebay ni."contohnya : kita ad sebuah kedai, kedai tu umpama "store" dlm ebay.so, tiap2 hari orang datang kata kedai kita bersih.jadi orang akan yakin untuk makan disitu.betul tak? hehe

Oke setakat ni tu jela yang aq dpt tunjukkan.sebenarnya design2 produk untuk aq jual dah seap.Mungkin aq akan mintak tolong si die, untuk bagi komen produk2 yang aq akan pasarkan di ebay ni.al maklumlah course bisnes.memang secocok kalu aq mintak pandangan dari buah hati ku itu.hehe baru lah namanya "kerjasama".sebelum aq join ebay ni, aq wat kajian dan bacaan dulu banyak2,orang kata asah senjata dulu sebelum berperang.nnti nak cucuk orang tak mati pulok,kita balik kene tebas.tunggu feedback cukup dulu sampai 5.baru aq akan start dengan menjual..so stay tuned..untuk tgk laku ke tak produk yang aq jual tu..hehe.ok wasalam.


"bangunlah dan bersatu wahai bangsaku"



Related Posts by Categories



2 comments:

MuhD NoR AzyM said...

Ekau jual apo ni jang???

kairole said...

ni ebay la bang, aq blum start menjual ag. :D ape yg aq nak jual ?? ha tunggu. dah dpt profit baru leh kasi tgk..

Post a Comment