Kesakitan yang melampau

13 November 2009

Adalah dimaklumkan bahawa tajuk ini tiada berkaitan dengan aq sebenarnya.. =)
sebaliknya ini adalah berkaitan dengan si dia yang sedang dilanda sakit yang amat. Lepas aje exam aq yang terakhir, memang kene datang kolej balik la jawabnya redo exam disebabkan kesengalan aq sendiri yang baca soalan lain. haih~ Takpe lagipun memang nak datang balik kerana ingin menuntut hutang di kolej tempat aq belajar ni. Kolej ni berhutang dengan aq sebanyak RM2360.00 kerana terlebih bayaran semasa proses menyetelkan hutang -hutang aq dengan kolej ni. Caranya mudah aje, individu terbabit akan suruh kita mohon semua pinjaman yang ada pada mula mula kita masuk PTPTN mohon MARA mohon selagi boleh sebab nak lepaskan periuk nasi diorang la kan. lepas tu dah dapat smpi terlebih bayar ni jgn harap la nak dapat secepat yang mungkin. makan bertahun nak tuntut hutang kita ni. disebabkan management yang begitu suck! yang amat sekali. Aq menyesal dan kesal dengan pentadbiran kolej ni. entah bila la bankrup agaknya. Ya! aq bukan bercakap sebab aq belum masuk atau apa. aq dah 3 tahun lebih disini dan aq taw selok belok taktik taktok ef ef disini. Kalu sape sape ef tak puas hati baca bende ni, tertutamanya ef ef baru yang acah acah bersemangat. korang jgn ingt korang tu bagus sgt la. Setakat baru masuk sini nak acah acah poyo plak. pegi mampus la keje ef tu. kadang kadang memang serius shit aq menyampah tgk ef -ef kat sini. seolah olah ko tahu semuanya ?

G mati sama itu cite ef. dah melencong plak aq dari cite sebenar... nak dijadikan ceritanya aq bawak si dia ni ke hospital "kerajaan" (bold sket) pagi tu. disebabkan si dia dah memang tak tahan dengan perotnya yang sakit bagai nak pecah katanya. sampai sahaja disana kami blur2 la nak pegi kemana sebab jarang sgt pergi ke hospital. =) nasib baik ad kaunter pertanyaan. jadi makcik terbabit menyuruh kami pergi ke klinik berhampiran dahulu.
Ok! ikutkan aje sebab tak berapa nak tahu pasal bende ni. tunggu punya tunggu kat klinik tu sampai ke kaunter pendaftaran, kaunter tu masih belum bukak. tapi orang nya ad depan kaunter terbabit. katanya pukul 5 baru bukak. jam sekarang menunjukkan 4.50 sedangkan ramai yang beratur menunggu giliran. Pukul 5.05 datang seorang lelaki india yang menguruskan kaunter tersebut meneruskan kerjanya. tapi punya la kerek lak ai~ ada ke baru masuk kerja boleh sound sound orang? "pegi tunggu nama nanti akan di panggil" "tak faham ke? pegi tunggu nnt nama akan dipanggil" uish kesian makcik tu kene sound dah ler tgh sakit..zzz .doktor tu just check2 biasa je then bagi ubat. simple as dat~

Malam tu, si dia sakit lagi. aq terpaksa menelefon kawan kawan perempuanya utk naik ke blok si dia tuk tgk keadaan beliau. takkanlah aq nak naik atas block perempuan lak? aq bawak plak si dia pegi ke klinik yang ad xray tuk tgk keadaan sebenar perotnya. tapi masih tak xray2 disebabkan da mlm agaknya.

3 kali ke hospital. tapi semuanya bagi ubat yang sama. jadi aq pn tak tahu nak bt ape lagi dan mengambil keputusan untuk hantar die ke rumah familnya di subang. sebab ad juga orang yang boleh jaga kan beliau. jadi doakan lah agar nuraina mardiah ini cepat sembuh hendaknya.

untuk kamu : "i tak pernah rasa terbeban diatas ap yang i lakukan utk u, jadi bersabar lah ye kerana sakit tu ujian dari Allah. jika kita redha maka baiklah ganjarannya, sakit gembira suka senang semua datang dari Allah, tanpanya kita takkan sedar dan ingt sebenarnya kita semua manusia yang bukan sempurna.hope u akan cepat sembuh dear"

sekian..
P/s:nak berpacking2 untuk mengangkut barang barang kat dalam rumah ni sebab da abes belajar. gudbye legenda. aq dtg pn nanti sebab nak menghabiskn urusan tegendala je. tak ingin aq tgk management kat sini lagi. for my lecture tq a lot for the knowledge that u give to me. =) and for my friends. aq mintak maaf lah sebb kadang-kdg aq ni memang suke marah. yang mana tersinggung harap diampunkan ye.


Related Posts by Categories



2 comments:

zazly said...

banyak tu RM2360..dapat beli 20gram...$$$$

kairole said...

Bole tu bole. tp along-along dah mintk hutang PTPTN ni nak cari mana nak bayar balik hehe

Post a Comment